Гола пролетна зора,
пъпка на цвете,
а по нея роса.
Слънчев лъч,
чаровник гальовен,
цветето фиксира
с взора любовен.
Заигра по стеблото
в ритъм на блус.
От горе до долу
всичко опита на вкус.
Магьосник омаен
майстор на нежната ласка,
с подхода си таен,
извади на показ ярката краска.
Пъпката нежна
обляна в роса,
разцъфна копнежна,
с отдаденост,
дарява цвета.