Сред мрак душата заспива,
ще чезнат слънчевите лъчи,
дух горчива чаша ще изпива,
нощта сред болка ще мълчи!
Лятото си отиде неусетно,
настъпи скръбната есен,
дойде време неприветно
и в скепсис съм унесен!
Изпълнен отвътре със сълзи,
от които да се избавя не мога,
гледам отчаян как вехнат рози,
расте в мене силната тревога!
О, Боже, смили се ти над мен,
дай ми светлина, вяра, опора,
нека бъда бодър и успокоен,
дай сила със зло да се боря!
© Георги All rights reserved.