Подсвирва вятърът игриво,
нахално, някак неуместно,
градът протяга се сънливо
и грабва сутрешния вестник.
Изпива първото кафе
с цигара във студа навън...
Долита песен на дете,
дочува се трамваен звън...
Прелитат птици закъснели,
подгонили съня си летен,
дървета зъзнат позлатени
от щедрата царица - есен.
© Елена All rights reserved.