Почна се! Закапаха листата
и внезапно скочили от сън,
пишещите братя за перата
хванаха се, сетили напЪн.
Ще се леят рими златокоси,
есенни пожари ще горят,
поетеси – влюбени и боси
в жито прецъфтяло ще търчат,
ще ги гонят Фавни настървени,
де ги хванат - страсти ще кипят!
И поети, влюбено-смутени,
със накъсан дъх ще ги четат.
Алелуя! Есенните рими
руйно се изливат в интернет.
Чудя се, през идващата зима
що ще чини родният поет?
Щото, всеизвестно е, че зиме
трудно се върти любов навън.
И със постни декемврийски рими
не върви лиричният напЪн.
© Ели All rights reserved.
Ей го, на:
http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=333435