Бавно в този лист обрулен
пада пъстроцветна есен
и притихва многострунен
звук на порива сърдечен.
А реката, ромоляща,
пролет буйна и пенлива,
приглушено я изпраща
побеляващата зима.
Белокоса и красива,
под леда си ще я скрие
но отдолу тя е жива
и към топъл бряг се вие.
Тъй и чувствата смразени
някой ден ще се отприщат
и ще бликнат спотаени
нови гейзери от мисли.
С любовта си ще окъпят
някоя мечта красива.
Някоя Надежда скъпа
туй - ще каже - ти отива!
© Иван Христов All rights reserved.
но трупа топлина, не мръзне,
едва на пролет се забързва
с мечти по-луди и от вятъра...
Поздравления за бликащия живот в това стихотворение!!!