Есента палитрата извади,
четчицата топна в бои.
Листата с тях прошари,
в чудни краски оцвети.
Кафяви, жълти и червени,
слънцето по тях блести.
Шума, в багри оцветена,
земята с килим покри.
Вятър свири на цигулка,
танцуват падащи листа.
Есен златна покорява
с многоцветна пъстрота.
© Лилия Нейкова All rights reserved.