Новите избори идват -
през есента те са сега.
Старите партии си отиват -
ще останат извън брега!
Гласувай, приятелю, смело -
недей си стоя у дома!
Обществото е май помъдрело -
събудено от мъртва кома!
Иди тоя път и гласувай -
важен е всеки наш вот.
Хайде, тоя път не пасувай,
промени своя живот.
Недей ти продава гласа си
за малко хартия в десния джоб.
Върни ти отново смеха си,
не бъди на продажници повече роб.
Есента ще доведе ни до пролет
и всичко отново ще процъфти.
Недей ти спира държавния полет -
вярвай отново в свойте мечти!
Има сега хора различни -
каквито сме винаги чакали.
Не дрънкат думи комични
след които само сме плакали.
Есента е сезон на промяна -
старото пада по земята и съхне!
Не върши ти държавна измяна,
защото страната ни ще пресъхне.
© Кух Пън All rights reserved.
The work is a contestant:
Есента - сезон на равносметка, сезон на мъдрост, сезон на тъжна красота »