Sep 18, 2024, 1:31 PM

Есенно настроение 

  Poetry » Other
63 1 5

 

Заплака небето, рони сълзи дълго и тихо.

Дърветата голи зъзнеха, свели ниско чела.

Вятърът палав открадна пъстрите им дрехи

и застла чуден килим върху голата земя.

Скри под него драките, калта, камъни остри,

стана красиво и пищно – като във приказка.

Притихна гората под сълзите дъждовни.

Защо ли не може и раните в мойта душа

да покрие този цветен килим, да я стопли?

 

18.09.2024 г.

Дейна. 1

© Д.П. All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??