Рисува с мъртва четка есента
подбрала цветовете си отровни
и с порива суров на лудостта
картините си шари, бездуховни.
Нетрайна и студена красота
навява тихо, тъжно настроение
и вехнат в смърт треви, и плод, листа –
предвестие за творческо падение.
И за пореден път едно изкуство
се проваля с хаотична сила.
Есента е диво, странно чувство,
чар неразгадан... Безумно тя
на времето от виното отпила
танцува гола с вятъра, в дъжда...
© Асенчо Грудев All rights reserved.
че да опишеш красотата със сонети
го могат само "мъртвите" поети.
Ала традицията жива е, когато
стиховете подредени във куплети,
блестят брилянтни, скъпоценни, в злато!