Feb 2, 2013, 10:51 AM

Еснаф 

  Poetry » Civilian
499 0 2

Пътеката е строго очертана

от вкъщи, до работното местò,

а там броя мухите по тавана

и дебна всички,под око...


От трудностите бягам и се крия.

С колегите съм винаги на нож.

Доставям лукс, за своята килия,

и за Началника - разкош!


А във  кошера се гоним със интриги.

И все доносничим един за друг...

Обвързваме пространството с вериги,

и удряме със Сърп и Чук...


Заключени във своята килия,

не  знаеме какво е свобода...

И чупим зъби, за една филия,

от туй да трупаме блага.


Началника си прост, аз просто славя

та нали той е моя опекун!

На Партията мили очи правя

да грабна топлия самун...


И в тая ежедневна дандания,

показвам свойта лъскава страна.

Създавам връзки. Вдигам тупурдия,

и търся млечни вимена!


За мене Бог е всяка хилядарка,

през трупове догонвам свойта Цел...

Понякога пък четкам с баданарка...

Морала ли...О, дявол го е взел!

Написано 1978 г. София

© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??