ЕСПЕРАНСА
Отците наши чакат възкресение Христово;
борците чакат комунизма пак отново…
А пасмина плебейска кълне жестокия късмет
под ботуша робски на тежък господарски гнет…
Сал Кума Лиса в махалата
хитро скришом се усмихва,
сбира тайно парсата в торбата
и раздава кредит с голяма лихва…
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.
Светли празници !