Почакай, време, спри се,
не отлитай,
не посребрявай моите коси,
че сърцето младо е не трае
любовта в него още
пламенно гори.
Почакай, време, спри се,
не отлитай,
в очите още плам гори,
ръцете жадни са за милост,
за топлота на старини.
© СТЕФКА ИЛИЕВА All rights reserved.