Sep 22, 2022, 9:26 AM

Фантазия 

  Poetry
717 0 1



Фантазиите нямат час и дата.
Те влизат бурно в нечия глава
и много често, яростно се мятат
да окоупират всичките места.

Те, често като пламък са горещи.
Усещат се дори като стремеж.
Най-слабата гори със триста свещи,
най-силната превръща се в копнеж.

Фантазиите нямат бариери.
Те нямат неотключени врати.
Щом пътя към сърцето ти намерят,
очите пръскат бляскави искри.

Фантазиите стигат в необята,
там дето нивга, никой не е бил.
Понякога далеч са от земята,
но никога не са с конкретен стил.

Усети ли фантазия, човекът,
той сякаш вкусва доза свобода.
Започне ли копнежът към успеха,
фантазията става на мечта.

© Валентин Йорданов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??