Ще бъда силна, няма да се дам,
и заради теб ще трябва да се боря,
ще плащам на живота своя дан,
но чуй на теб какво ще отговоря.
Сделката ти с алкохола е стабилна,
печалбата е бой и ругатни,
доволен си, когато съм лабилна,
когато ме рaняваш до сълзи.
Е, стига толкова компромис,
стига прошки и молби,
нито веднъж не се призна виновен,
нито веднъж се извини.
Затуй, достатъчно, върви си,
от мен не чакай обич и пари,
посвещавам на децата дните си
и всичките си добрини.
Те достойни са за мойта обич
и нуждаят се от мен,
а ти от сътворената си орис
дано да се събудиш някой ден!
© Гинка Любенова Косева All rights reserved.