Dec 18, 2018, 8:51 PM

ФБ-приятелство 

  Poetry » Other
886 10 11

ФБ-ПРИЯТЕЛСТВО

 

Не знам защо във Фейса ме спохождат

самотните мъже на този свят.

Предлагат ми приятелство тревожни

дали поканата ще потвърдя.

 

Мъже, които крачат във неласкав,

суров и тъжен, битов кръговрат.

Те случва се и стихчета да драскат,

дори да бъдат мили на квадрат.

 

Застинали зад своите лаптопи,

забравили за глупавия филм,

навярно чакат някой да потропа

да им запари мащерка с жасмин,

 

И тънък аромат на лавандула,

на момина сълза и бергамот

да плъзне по небръснатата скула

с надеждата да бъде до живот.

 

А моят спи не си говорим вече,

прегърнал чашата си с алкохол.

И гледаме се често отдалече,

прибрали флаг в притихналия хол.

 

Навярно някой ден ще се разкъса

пространството, което ме души,

и ще побъбрим с някого до късно

с опразнени от чакане души.

 

Дали такова бягство е красиво

по-вихрено от сетен валс на бал?

Пред дулото димящо се отива,

забравиш ли, че вече си живял.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??