Какво ли няма във Фейсбука
първо профил на стената
кратка справка, аватар и веч' си тука
почваш да си чатиш и си чакаш лайка.
За аватар – снимка подмладена
годините – поне със тридесет снижени
професия с много екстри украсена
необвързан, жизнен и без проблеми.
Показваш клипче, покоряваш Хималаите
прегърнат си на плаж от таитянките,
в останалото време – на Бахамите,
Космос овладяваш със совалките.
А в същност смее се компютъра
с "реновакс" лекуваш ревматизма
в паметта голям е "промеждутъка"
но във Фейса, там си млад и със харизма.
Април,2017
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.