Стига с това мъртво вълнение.
Вятърът надига глас.
Рибите хвърлят хайвера си
и морето изплаква над тях.
Не броя моряшките възли
и стъпките мокри по кея.
Свободата ми се отвърза -
тръгнаха мигом след нея.
Замълчаха пристанища смаяно.
В трюма се спусна надежда.
Аз ли съм толкова смела,
или просто брегът е отсреща?
© Вероника Митева All rights reserved.