Дойдох за кратко и не съжалявам,
видях достатъчно макар и млад,
където и да ида,
може би все същото ще видя.
Лицето ми - моят познайник стар,
това е може би товар,
вървя аз бавно, неотклонно,
и нося го твърде монотонно.
Къде завършва моят път?
Къде ли ще се озова?
© Атанас Маринов All rights reserved.
"Палкой щупая дорогу,
Бродит наугад слепой,
Осторожно ставит ногу
И бормочет сам с собой.
И на бельмах у слепого
Полный мир отображен:
Дом, лужок, забор, корова,
Клочья неба голубого —
Все, чего не видит он.
Вл. Ходасевич «Слепой»"