Sep 7, 2009, 10:00 AM

Final touch 

  Poetry
891 0 13

С един замах – единствен, щрих пореден

завършена е моята картина.

Един живот, през който съм преминал!

И този щрих оказва се последен...

Разглеждам  я – дали не липсва нещо

от цветовете, багрите, мечтите,

от страстите, от любовта гореща,

от мъката, от сълзите прикрити,

от красотата, вплетена в душата

от този свят – прекрасен, необятен,

от есента, обсипана с позлата,

от мириса на закъсняло лято...

Не, струва ми се всичко съм положил.

Дори това, че всъщност още дишам.

Но с този щрих аз вече знам, че може

страстта си към живота да опишеш...!

© Георги Ванчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??