Здравей Люсита – мила музо!
Повярвай ми, не съм Карузо
в поезията – ала “пея”
тъй, както мога и умея.
“Консервите” и аз не любя –
понякога дори се чудя,
на мене си,
защо ги дразня?
Но да ми “съскат”,
май се блазня!
Видях те, че душичка мила
си ти – не цвилеща кобила
и в поетичен алгоритъм,
умееш да създаваш ритъм.
Годинките не са ти много –
не мога да те съдя строго,
но и да искам, пак не става,
че ти умница си корава.
Най-мразя блудкавите дами.
От тях, май сайтът е препълнен.
А ти си свежо “оригами” –
стихът ти, не е никак дървен.
Пък и “хортувахме” си свежо –
стилът ти, яко ме изкефи –
не “мязаш” на хлапе невежо,
не ми се “вайкаш” с мисли клети.
Държиш се, като “съща” дама.
От нищо-никакво не правиш драма.
И не редиш слова сълзливи,
тъй, както “сойките” кресливи
във поетични излияния,
оплакват своите страдания.
Но, толкова със комплиментите –
да изоставим “сантиментите”.
Добре си се насочила да учиш –
желая ти сърдечно да сполучиш!
Сега и аз ще ти призная,
че съм студент, но в друг ресор –
на мойто учене се вижда края,
а ти си още пред подбор.
Но сигурен съм, че ще влезеш
и с двата крака във “туризма”,
и изпитите ще си вземеш,
дори да се наложи...
С клизма!
Това за ученето. Но годините,
не са хич никак без значение –
повярвай първо, че роднините
ще те поскастрят със брожение,
когато разберат, че Люсинка
(извън от всякакво съмнение)
си има миличката “друсанка”
със мъж от друго поколение.
Добро момиче си – така е,
но мога да ти бъда тате...
В годините по две съм
и това е,
май по-различно
от игриво...
Бате!
Да лицемернича не мисля,
че твърде много ми харесваш –
тъй ще ми се да те “разлистя”...
Ти да не вземеш да се стреснеш?
Дали си много доверчива –
туй под съмнение поставям!
На снимката си уж красива –
но чужда, че е се съмнявам!
Добре е, че си имаш летва,
високо вдигната за мярка,
това обаче ме не сепва –
ще ида ако трябва в парка
с “овчарска гега” да тренирам,
високи всякакви подскоци,
ще ги повтарям, репетирам,
през шадравани и потоци.
За стъпката – какво да кажа?
Така си беше всъщност – да.
Но, всъщност първи в абордажа,
се хвърлих май аз, през глава.
Не помниш ли онази “кука” –
за смяната на пола, как те бодна?
Не “стрелям” никога на слука –
усетих, че душата ти е сродна.
“Копитцата” ти дълги, гладки,
(поне си мисля аз така)
навярно, като мед са сладки
и да ги галя, и държа,
докато неумело стъпват,
това не може да е труд...
Особено ако потръпват
за мен – с желание
и порив “луд”.
Приятелство пък – също може,
но Ницше казва за това:
“Ако човек с приятелите си не може –
то с враговете ли да прави..."
Тра-ла-ла!
Надявам се,
че начинът съм схванал,
по който искаш
да те възприемам –
желаеш мъж
до себе си застанал,
а не хлапак...
Апелът ти
приемам!
Но,
муза щом ще ставаш –
давай тема!
Зелената ми светлина те кани
със пълна газ да караш
окрилена,
нецензурна,
дори и без забрани!
П.С. И най-накрая за десерт,
ти предоставям лична информация.
Ти помисли – дали съм “серт”
за да не стане “галимация”!
© Бостан Бостанджиев All rights reserved.