Jun 14, 2009, 7:31 PM

Фолклорно платно 

  Poetry » Other
668 0 3

Сутрешно бяло причастие:

в стомна събирам момински сълзи,

ги разливам в герана -

зер пък ожаднее моят мил

ми ожаднее милият подир курбана...


Прибуленият страх през пости

е нафора на моето моминство -

чупя квасения залък, агнецът

гледа - осолен и малък – право във очите:

щом бяла си – мълчи, недей го пита...

 

© Елед вен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??