г-жа Анорексия
На мода са костите,
светът се превърна в костница.
Месото държиме в хладилна витрина.
А кости ни гледат от всяко списание,
лицево-челюстни усмихват се празно,
забравили думата вкус.
Къркори коремът отдавна изпразнен.
Калкулатори цъкат злокобно,
калории се смятат дори и на ум.
Тазове, крайници клатят се бясно,
като завършек на всяко предаване.
На жените гърди не останаха,
стопиха ги още в началото.
Спокойно сега ги пълнят изкуствено,
но само гърдите, за другото - надежда умряла.
Вижте жестоката армия на г-жа Анорексия,
модерна пандемия,
по-дебели единственно от смъртта...© Мария Чонова All rights reserved.
Продължавай да пишеш, имаш талант!