Виждал ли си мъката на хиляди
души, на хиляди очи, пълни
не с мечти, а с надежда, с
надежда, че няма да са винаги
сами, че дори и там, затворени
зад мръсните стени, те ще
усетят любовта и топлината
на майчината ръка, ще
почувстват радостта, скрита
тъй дълбоко в техните сърца,
ще осъзнаят, че и те са
човешки същества, че и те
имат нужда от майка и баща,
от капка обич, за да не бъдат
изгубени във вечността.© Деси Миланова All rights reserved.