Черна, малка, пресметлива,
работата ми отива.
Бързам да се прибера
с тежък камък на гърба.
Във задачки и тревоги,
с мойте дружки бързоноги
тичаме на върволица
пак при нашата царица.
Тука няма подигравка,
аз съм работлива ..............
Малък буболек съм аз,
но пък имам чуден глас
и като си търся булка
ведро свиря на цигулка.
Във полята се спотайвам,
с мойта песен ви омайвам.
С краченца тънки кат' конец,
аз съм бодрият .........
Страшен съм и дългокрак,
днес ще те изплаша пак!
На полето, на тавана
тук ме има, тук ме няма.
Правя сигурен капан,
кой се хване - ще го ям!
Ту съм малък, ту голям
или гол съм хич без срам,
ту космат съм като заек,
че съм ужасяващ .......
© Миглена Миткова All rights reserved.