Из "Какъв да стана"
А сега се напъни –
кой какъв е отгатни!
Сред лехите все снове –
тори, пръска, прекопава...
Зеленчуци, плодове
той за нас осигурява.
Кой е той? (г.......)
Зад волана без умора
кара товари, кара хора...
Сетиш ли се кой е този -
и теб може да повози.
Кой е той? (ш.....)
По морета, океани...
и къде ли не той плава.
Щом на сушата остане,
за вълните закопнява.
Кой е той? (м....)
Дай ù да изпитва в час
и да сочи с показалка.
„Същата ли – мисля аз –
е била и като малка?...”
Коя е тя? (у.......)
Ден и нощ да има ред
неуморно той следи.
Гони лошите навред
и помага ни в беди.
Кой е той? (п......)
© Борко Бърборко All rights reserved.
Много ми харесаха.
С уважение.