В началото бе Невъзможното
последва Взрив
в Нищото мъглявините полетяха
материята се роди
в Общото настъпи срив
фотони от Звездите засияха.
Галактики се впуснаха в Неизвестното
отнякъде яви се черната материя
щом има драма засилва се гротесното
не можеше без черната енергия
Човекът, еволюцията на Вселената
осмислил част от тайните, пазещи Зачатието
навлязъл от Възможното в Забраната
дали не е докоснал вече и Проклятието.
Ноември 2015
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов All rights reserved.