Въпрос на гледна точка е любов
да наречеш небето, цяло в синьо,
и да я понесеш да си готов.
Това е заслужаваща причина
да вържеш на перо такъв товар –
да видиш пъстрота в око на ближен,
в наръбения смях да дириш чар,
невярата редовно да си стрижеш,
да съкрушаваш фино поглед зъл,
а твоят над мълвата да се рее,
да можеш да разплачеш всеки вълк
и благ агнец във него да посееш.
Това на практика е до калъп.
(И совите фактически са сови.)
За някои и смъртта е просто... ръб.
Въпрос на гледна точка. И основи.
© Дарина Дечева All rights reserved.