Aug 21, 2008, 10:21 PM

Героите са твърде неудобни. 

  Poetry
503 0 4
На съд. И Бог ми е свидетел.
Заклех се. В книгата на мъртвите.
И спомените ми ме съдят.
Като въжета виснали
бесилки в мрака светят.
От живот изникнали,
на пепел станали.
Мислите - светулки,
в мене не останали.
Погинали във изгрева
на утро премаляло.
Клетвите засъхнали
във гърло прежадняло.
А мечтите ми - издъхнали,
още скитат в траур от бяло.
Не искам никой да възкръсва.
Не са ми нужни ничии герои.
Героите убиват с нежност
и са твърде неудобни.
Адски праведни и сухи,
приказки на бард, нечути.

© Свобода All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??