Jan 25, 2008, 2:05 PM

Гладене 

  Poetry » Phylosophy
883 0 5
Взимам ютията -
реших - днес ще гладя.
Първо душата си
от мръсотията
трябва да извадя.
Ще я почистя
от чужди захапки,
от остри иглички
и от отровни капки.
Смятам чудесно
да я измия,
а после е лесно -
следва ютия.
Така изгладена
ще си я свия,
светли сънища
за мен да събира.
И без дори
за миг да подозира,
на сутринта отново
ще я облека.
А утре вечер -
пак така -
една и съща
вечна процедура -
кал, почистване
и политура.

© Люска Петрова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??