Тъжно ми става като гледам
как тук и в Африка гладуват,
зарад чужда слепота страдам,
за друг свят тез хора жадуват!
Много в излишества тънат,
някои даже милиарди имат,
не виждат как други гинат,
даже още повече те взимат!
Ненаситен, алчен е човекът,
егоизмът може да го погуби,
ще изчезне ли в света навеки,
или брата ще почне да люби!?
© Георги All rights reserved.