„В нашия свят човек често се ползва с репутацията на
здравомислещ само защото е лишен от всякакви таланти.”
Хенри Тейлър /1800-1886 г./-английски поет и есеист
Скулпторът
съзря
парче скала -
бегло го огледа,
пипна го с ръка,
искра
от погледа му
прехвърча,
и, облян от светлина,
вдъхновен се разгоря,
тъй извая
чудна красота...
Скоро,
друг един
видя скала:
„Ай, че тъжно нещо -
само студ и грозота!” -
на ума си рече
и, след ден ли беше
или два,
на скулптора
най-върл критик станА.
© Росица Танчева All rights reserved.