По картина на Иван Айвазовски
Виж Неапол! И обичай
до последен дъх!
Красотата му се врича,
че не е предел смъртта.
Виж Неаполския залив
как нехае за деня...
Лятото се самозапали
с пълнолунна светлина!
Виж картината лазурна
и с възхита помълчи.
Нима Айвазовски е рисувал
Боже, Твоите очи...
© Стойчо Станев All rights reserved.