Глоба за цял живот
Една кола, извън градски път,
целуват се двама в мрака
и от два часа се опитват да се разделят,
защото и двамата други ги чакат...
Една кола завила в грешната пресечка
и родила една незаконна любов,
и днес сърцата за тази малка грешка,
продължават да плащат глоба всяка нощ...
Защо по дяволите нямаше патрулка,
която да тръгне след тях и нарушението да спре,
да спаси тези млади, да не се погубят
и с близките си щастливи и здрави да са днес...
Но не, сърцата им катастрофираха,
от една малка грешка на невнимание,
не пияни, не шофираха,
но сякаш бяха изгубили съзнание...
И влезнаха в забранения път,
а тази грешка за обяснение е трудна,
има само един начин със сбъдната да се разплатят,
ако сега във две различни посоки тръгнат...
И въпреки, че им харесва това нарушение,
става все по-трудно, мъчително и жестоко...
Хора, учете правилника за движение
и го спазвайте, защото глобата е наистина висока ...
© Радослава Михайлова All rights reserved.