Нека лирата ми да звучи,
да гали твоите сетива,
че устата ми навеки ще мълчи,
затуй, моля те, чети това.
Никога плътски не те пожелах,
исках само луна и звезди,
за теб с години мечтах,
платонизъм сал в мен породи.
Моля те, стиховете ми чети,
те на теб са посветени,
нека останат в сърцето ти,
тъгите олекват, когато са споделени.
© Георги All rights reserved.