Четете песента ми гневна, сърдита,
безпринципни хора имат власт!
Да и се радват, да им е честита,
тя носи им кеф повече от сласт!
Хора нещастни гладуват, дом нямат,
но политиците заплатите си увеличават,
какво им пука за бедняшката драма,
какво им дреме, че едва оцеляват!
Къде тук е грижата за слабите,
не, за своите стомаси се вълнуват,
само гледат бизнеса, печалбите,
а някои бедни едва съществуват!
Къде изчезнаха достойнство и морал,
къде е към ближния доброто, любовта!
Затова затъва България в блатото, в кал,
че някои гледат егото си, не човечността!
© Георги All rights reserved.