Кои са тези – малките неща,
кажете ми ги, че да се зарадвам.
Все казват всички – само ей така,
животът не е бил живян напразно.
А аз ще питам, може да сгреша,
кои големи са, кои са малки?
Семейство, кариера, обичта,
огромни ли са или залъгалки?
А вярата, надеждата, страха,
децата, лакомията, парите.
Обърках се, по-дребните неща,
те нищо ли са или важни в дните?
Ей, хора нееднакви сме, нали,
затуй и радостта ни е различна.
Едно ще кажа, ако съдиш ти,
ще бъдеш съден също – за поличба!
© Данаил Таков All rights reserved.