May 26, 2012, 5:55 PM

Големите момичета не плачат 

  Poetry » Other
933 2 32

Забравих си усмивката дежурна

на рафта с неотложните задачи.

Мая Попова

 

Големите момичета не плачат,

изгубиха сълзите си в нощта,

когато слепият порой им бе водачът,

отнесъл даже пътя за дома.

 

А после чужди пролети цъфтяха

и неми птици виеха гнезда,

и всички дъждове безспир валяха,

а мълнии си мереха мощта.

 

Големите момичета не плачат,

забравени са всичките мечти

в онази пролет, цъфнала за здрача,

превърнал вишневия цвят в бодли.

 

© Ивон All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??