Големите неща
Навън звездите греят най-ярко,
в нощите, в които сме сами,
в нощите, в които чакаме някой,
в нощите, в които не ни се спи...
Денят навън е най-прекрасен,
със слънце и с чудно време,
когато няма с кой да го прекараш
и само през прозореца го гледаш...
Луната е както никога голяма,
нощта е нежна, само за любов,
но не е когато сте двама,
само когато си ляга сърцето само...
Дъждът е толкова нежен и приятен,
че идва ми да изляза и към някого да се затичам,
а когато можех към някой да бягам,
мрънках колко да съм мокра не обичам...
И всичко ми изглежда тъй прекрасно,
но навън, не вътре в мен,
но забелязваме само като сме нещастни
малките неща във всеки ден...
Не бива да мечтаем за нещо голямо,
нито да искаме невероятни и велики неща,
а просто да ценим това, че сме двама,
защото няма по-голямо щастие от заедността!
28.07.2014
© Радослава Михайлова All rights reserved.