Във дни на най-голяма трудност
и влачейки голям карък,
в душата ми настъпи смутност,
а мислите се движат в кръг.
И срив в живота ми настъпи,
и всичко тръгна на верев.
Нещата евтини са скъпи
и пазарувам вече с рев.
Но господ има на земята
и той на мене се е спрял.
Късмет в ръцете той ми мята
преди от глад да съм умрял.
Милион от Тото- то печеля
и няма по- щастлив от мен.
А утре – точно във неделя,
ще бъде празничният ден.
Подготвям гала-тържеството
във най-шикозен ресторант.
Курназ е в мене съществото,
а Тото-то ми е гарант.
......................................
И цяла нощ се веселихме,
и радвах се на тоз живот,
че всичко тази нощ изпихме –
напих се, Боже, като скот.
И тръгнах вкъщи да си ходя,
но се събудих във легло.
Така пак беден ще си бродя
със незавидното тегло...
© Никола Апостолов All rights reserved.