Голям педант Рапунцел се оказа.
Косата трябва още да расте.
От кулата висока просто каза:
" За приказката подранили сте! "
Да спусне тя косата си не ще,
та принцът горе да се покатери.
За два- три милиметра, хайде де -
и принц, и шут за балами намери.
Добави още тя: " Освен това
косата си току- що съм измила! "
И рече принцът, клатейки глава:
" В пералня явно миеш си я, мила! "
" И тук провал... " измрънка тихо шутът.
Дано с принцеса Магда да сполучат.
© Асенчо Грудев All rights reserved.