Има дни,
в които кафето горчи.
Моля те, погледни,
да не би да разбърквам
твоите сълзи.
Ти си плакала.
Защо? Какво ти липсва?
Едва ли си ме чакала,
другаде е твоята мисъл.
Прошка?
Май ми стана навик.
Да правя компромис със себе си.
Не искам, когато съм старец
да има приятел сърцето ми.
© Явор Перфанов All rights reserved.