Омайното вино горчиво
отдавна го вече привърших.
В живота ми беше стипчиво-
гръбнака му вече прекърших.
Омайваше моите страсти
на многото мои любови.
Със всичките бях си на "Здрасти!",
не падах в любовни окови.
Нагарчеше моят животец,
но сила ми даваше здрава.
Сега си попийвам компотец
и съм на последната права.
Страстта с лимонада охлаждам.
На "ти" съм сега със бозата.
И младост във старост разграждам
с цвета на среброто в косата.
© Никола Апостолов All rights reserved.