Легна слънце и луна през облаци вечер крие се
събори огласяват що сме останали по села
кой че се бори у тая Родина
що сме останали тука - кураж дружина
Дух да има
да се крепиме, неравноделнио такт че ни спаси
ударения на думи у шоплъко
нема кой да угаси
Огин у гора се гаси
у сръце - не
дорде сме заедно
Боже у горещници ни пази
Посветено за Илинден и събора в с. Широки Дол
*четете някои думи с ударение на пръва сричка!
** Писах го бавно оти знам дека некои не моат да четат бръже :)
© Stew Carrey All rights reserved.