Горещниците посред лято спряха...
Сега прохладата върви към нас.
О, жегите си крушите обраха,
но Самотата си прегръщам аз...
Оставен съм в далечната чужбина,
със чужди хора и със чужд език!
Добре, че съм с най-здравата гърбина
и съм със волята на фанатик!
Сега тук жегата е намаляла...
И слънцето иранско не гори.
Носталгията е във мене спряла
и се опитва да ме умори...
Аз само нощем съм си във страната.
Събудя ли се, пак оставам сам!
Тъгувам за жената и децата,
иконите на моя свещен храм!
05.09.2005г. Техеран
© Христо Славов All rights reserved.