това беше
неговият дворец
и балът, на който
покани и враговете си
с венециански маски
бели перуки стил рококо
кетъринг на корем
тиха барокова музика
и всичко това
нарочно
на партера
с огромни стъкла
да се вижда
цялата му
помпозност
от улицата
но изведнъж заваля
кален дъжд
ураган
затрещя
по витрините мътни ручаи
скриха театрото
сякаш плътна завеса
спуснаха
и на съмване
подранилите минувачи
газеха
край окаляните стъкла
изпомачканите покани
мъртви живи цвета
тъга
самота
мимолетност
изгубеност
и нито следа
в паметта
на пирувалите
относно
Господин Самовлюбеност
© Павлина Гатева All rights reserved.