Не отминавай
така мълчаливо,
моля те, горчиво е,
нещо кажи ми -
поздрав, обида,
излъжи ме,
но говори ми - гласът ти
искам да чувам!
От мен към теб
и от теб към мен
уморено пътувам -
за музика жадувам,
а гласът ти
е славеевата песен,
прощалната,
в онемялата ми есен!
© Валентин Василев All rights reserved.