Пиша римите проклети
за балади и сонети.
И да се не получава
бай Гецан назад не дава!
На бай Гецан се носи славата,
че пичът първи бил в държавата.
На римите почти бил цар,
със велик репертоар.
Драска вляво, драска вдясно
докато му стане ясно
мисъл, тема и идея
как да вкара в епопея.
Щото бай Гецан е лют!
Макар хулен и оплют
продължава да твори
чак до ранните зори.
На тълпата не робува,
ала критиката чува.
Тъй създава той балади,
от стари четени и млади.
Здрави рими, яки строфи,
каламбури, апострофи.
Със стилът си възхитителен
успех постига удивителен.
Няма кой да му се пречка!
С Вазов са в една пътечка.
С Ботев заедно си крачат.
А пък другите? - да плачат!
© Георги Янков All rights reserved.