По цялата ми ос,
извита като гръб сърдит на котка,
потракват глухо бучки
горчива сол
ò земното притегляне,
усукало три пусти пътя,
поне-же
не се опитах – всъщност –
ни веднъж Света да завъртя
около Аз.
Не се научих.
© Дора Павлова All rights reserved.