Направих грешка,
не разбрах каква е, малка ли, голяма,
реших, че жертвам пешка,
а излезе, че ми взеха дамата...
Получи се, че е игра обречена,
а то, дали е истината разсъблечена?
Наказаха ме строго за провала,
поех за себе си вината, цялата,
а бе сърцето в ореол обвито,
сега стои от страх на топка свито...
© Дончо Антонов All rights reserved.
и главата на Царя все още е цяла,
не е фатална твоята грешка,
може да се крие Знатна Дама във запазената пешка...