Грешница
Прости ми, Господи, за всички грехове,
прости ми, че не бях добра.
Стоя на изранени колене
и за прошка моля съвестта.
Но тя мълчи, отдавна е мъртва.
Убих я със всичко това,
което ме кара греховно да тръпна
и да обичам лудо нощта.
Потъпках толкова морални закони,
захвърлях норми, задръжки, молби.
Обладана от мисълта, че някой ме гони,
добрата част в мене убих.
Предадох себе си на тъмни сили,
отдадох се на лоши страсти.
Огнъовете, някога в мене горили,
сега започват да гаснат.
Загубих всичко, което обичам,
заличих спомени, мисли и дни.
И пак пред съвестта си се вричам,
да спра да играя с човешки души.
Толкова години не зачитах нищо,
погребах детското в свойта душа.
Загубих себе си, защото исках всичко
и защото не исках да бъда добра.
Не търся прошка и отплата
за всичко, което направих сама.
Защото, ако някой носи вината,
това съм само и единствено аз!
© Малена All rights reserved.